Avalon The Map - Cosmokultur

Vi på Avalon Hotel strävar alltid efter att erbjuda det bästa inom service och dryckeskonst. Vår bar är en plats där tradition möter innovation, och vårt team av skickliga bartenders arbetar ständigt med att skapa nya och spännande cocktails som tilltalar alla smaker. Det är denna hängivenhet till kvalitet och kreativitet som har gjort vår bar till en central punkt i Göteborgs nattliv.
I år har deltar vi i en liten tävling anordnad av Pernod Ricard, där vi får möjligheten att skapa en ny variant på den klassiska cocktailen cosmopolitan. Vår egen Anton Olsson har tagit fram en unik och delikat version som vi kallar ”Cosmokultur Avalon”. Denna cocktail är en hyllning till den kreativa anda vi ständigt bygger på Avalon.

Här är receptet på vår Cosmokultur Avalon:

Cosmokultur Avalon, skapad av Anton Olsson
100 ml färskpressad apelsinjuice
100 ml tranbärsjuice
100 ml Absolut Vodka
20 ml lönnsirap
3 g citronsyra
3 g äppelsyra
30 g naturell yoghurt
Skal från 1 apelsin

Instruktioner:
Blanda allt utom apelsinskalen i en skål.
Kläm ut oljan från apelsinskalen ner i skålen och lägg sedan ner skalen också.
Rör runt ordentligt och sila sedan blandningen genom ett kaffefilter.
Häll upp på flaska.
Häll 70 ml av blandningen i ett rörglas med is, rör drinken kall och sila upp i ett fryst Nick & Nora-glas med en apelsinzest i glaset.
Servera och njut.

Denna cocktail är ett perfekt exempel på hur vi kombinerar klassiska smaker med moderna tekniker för att skapa något unikt på vårt hotell.
– Tävlingen går rakt upp och ner ut på att utse Sveriges godaste men också mest innovativa Cosmopolitan. Ledstjärnan för drinken är alltid Absolut Citron men till denna tävling vill vi se bartenders vara än mer kreativa. Går de ifrån det klassiska med Triple Sec, lime- och tranbärsjuice? Blir sommarens drink ens rosa? säger Rickard Edman, Senior Brand Manager Absolut på Pernod Ricard Sweden.
Vår drink på Avalon blev rosa, men vi hoppas att ni oavsett blir sugna på att titta förbi och testa vår somriga skapelse tillsammans med vårt breda utbud av andra fantastiska drinkar.

Läs om alla bidrag här
X

BOKA RUM

Här kan du kvickt välja vilka datum ni ämnar att bo hos oss och efter att gjort era val presenteras ni med de rummen som är tillgängliga de datumen. Varmt välkomna.
Check In
Check Out
GÄSTER
1
Vänligen fyll i fälten ovan.