VISITEUR

Välkommen till Göteborg med Avalon – Din Guide till Stadens Hjärta och Själ

Upptäck Göteborgs oslagbara charm med Avalon – din ultimata guide för att utforska allt som denna livliga stad har att erbjuda. Från de historiska gränderna i Haga till det pulserande nattlivet vid Avenyn, låt oss föra dig närmare Göteborgs unika kultur, traditioner och innovativa ande.

Utforska Göteborgs Pärlor

Göteborg är mer än bara en destination; det är en upplevelse fylld med oförglömliga äventyr och dolda skatter som väntar på att upptäckas. Med Avalon som din kompass, kan du navigera genom stadens fascinerande museer, familjevänliga attraktioner, och grönskande parker. Oavsett om du är konstentusiast, matälskare, eller äventyrsökare, har Göteborg något för dig.

Gamla Ullevi

Gamla Ullevi, en av Göteborgs mest ikoniska arenor, står som ett levande monument över svensk sport- och kulturell historia sedan dess invigning 1916. Denna anrika arena har varit värd för otaliga minnesvärda fotbollsmatcher, internationella sportevenemang och konserter, vilket gör den till en central punkt för både lokalbefolkningen och besökare som söker en autentisk upplevelse av svensk idrottskultur.

Med sin intima och levande atmosfär erbjuder Gamla Ullevi en unik möjlighet att uppleva den passion och gemenskap som kännetecknar svenska fotbollsmatcher. Arenan är hemmaplan för flera av Göteborgs fotbollslag, och här kan besökare ta del av allt från allsvenska matcher till internationella tävlingar. Utöver fotboll är Gamla Ullevi även en plats för större kulturella evenemang, där artister och entertainers från hela världen uppträder för en engagerad publik.

Att besöka Gamla Ullevi ger en inblick i Göteborgs puls och är ett perfekt komplement till stadens övriga utbud av kultur, mat och historia. Oavsett om du är en hängiven sportfan eller bara ute efter en spännande upplevelse under ditt besök i staden, erbjuder Gamla Ullevi något för alla. Det är en plats där minnen skapas, gemenskapen stärks och den svenska idrottens hjärta slår som starkast.

EVANEMANG PÅ ULLEVI

Liseberg

Liseberg, Göteborgs älskade nöjespark, bjuder in till en värld av glädje och spänning för besökare i alla åldrar. Sedan öppningen 1923 har Liseberg etablerat sig som en ikonisk plats i Göteborg, känd för sin unika kombination av hisnande åkattraktioner, grönskande parkområden, och ett brett utbud av spel, matställen samt underhållning.

Parken lockar med en mångfald av åkattraktioner, från klassiska karuseller och lugna familjeturer till extrema berg-och-dalbanor, vilka erbjuder adrenalinfyllda upplevelser med spektakulära vyer över staden. Förutom de spännande åkattraktionerna är Liseberg även hem för en rad olika evenemang året runt, inklusive den magiska Jul på Liseberg, där parken lyser upp i tusentals ljus och erbjuder en genuin julmarknad, isshow och mycket mer.

MER INFO

FESKEKÖRKA

Välkommen till Feskekörka, Göteborgs omtalade fiskmarknad som funnits i hjärtat av staden sedan slutet av 1800-talet. Med sin unika arkitektur, som påminner om en kyrka, har denna historiska byggnad blivit en ikonisk symbol för Göteborg och ett måste för alla som besöker staden. Feskekörka är inte bara en plats för att köpa färsk fisk och skaldjur; det är en levande del av Göteborgs kultur och traditioner.

Här, vid Feskekörkas livfulla stånd, kan besökare uppleva den äkta atmosfären av en lokal marknad, där handlare stolt presenterar dagens fångst direkt från västkustens kalla vatten. Det är en mötesplats för både göteborgare och turister, där man kan njuta av högkvalitativa råvaror, lära sig om lokala fiskesorter och till och med få tips om hur man bäst tillagar dem.

Feskekörka erbjuder inte bara en shoppingupplevelse utan är också en plats där matkultur står i centrum. Besökare har möjlighet att smaka på traditionella svenska fiskrätter i någon av de mysiga restaurangerna inuti eller i närheten av marknaden. Det är en perfekt plats för att uppleva den svenska matkulturen och dess djupa förbindelse med havet.

Att besöka Feskekörka är att ta del av Göteborgs själ och historia. Det är en plats där tradition möter nutid, och där besökare kan dyka ner i stadens maritima arv. Vi på Hotell Avalon rekommenderar varmt ett besök till Feskekörka som en del av din upptäcktsfärd i Göteborg, en stad rik på kultur, historia och naturligtvis, utsökt mat.

upptäck

Hitta Evenemang som Berikar Din Vistelse

Staden vibrerar av liv året runt med evenemang som speglar dess rika kulturarv och framåtanda. Från filmfestivaler och musikkonserter till sportevenemang och kulturella högtider, håller vår evenemangskalender dig uppdaterad med det senaste och största. Låt Avalon vara din guide till de evenemang som gör din resa till Göteborg oförglömlig.

KONSTUTSTÄLLNING Röhsska museet: Låt hundra blommor blomma – 16 februari - 15 september

Avalon Hotel är stolta över att uppmärksamma en särskild utställning som hyllar arvet efter Elsa Pärs-Berglund, en banbrytande textilkonstnär vars verk djupt rotade sig i 1900-talets andra hälfts politiska och sociala rörelser. Med en oöverträffad skicklighet i vävtekniker som dubbelväv, damast och dukagång, använde Pärs-Berglund sin konst för att utforska och kommentera sin tids mest pressande frågor – från politiska skeenden och globala orättvisor till miljöfrågor och den svenska klasskampen.

I samspel med denna historiska återblick, presenterar utställningen verk av två samtida formgivare, Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert, som både hyllar och utmanar Pärs-Berglunds arv. Faraees handknutna matta, ”Sju sorters blommor”, är en hyllning till Sveriges biologiska mångfald och en resa genom Irans rika hantverkstraditioner. Gäfvert, å sin sida, utforskar vävkonsten som estetiskt uttryck med stor humor, och hennes fem vävar skapar en dialog med Pärs-Berglunds historiska verk.

Avalon Hotel ser fram emot att välkomna gäster och besökare till denna inspirerande utställning, som inte bara är en hyllning till en av Göteborgs egna konstnärer utan också en plattform för nutida skapare att utforska textilmediets gränser. Genom att föra samman det förflutna och nuet, erbjuder denna utställning en unik inblick i vävkonstens kraftfulla språk och dess fortsatta relevans i dagens samhälle.

LÄS MER

GÖTEBORG BERÄTTAR: STADSMUSEET 16 februari - 29 december

I samband med Göteborgs storslagna 400-årsjubileum väcktes en mängd kreativa förslag från stadens invånare om hur firandet skulle kunna gestaltas. Bland dessa idéer utkristalliserades konceptet att dela med sig av personliga berättelser och reflektioner över livet i staden, vilket ledde till initiativet ”Göteborg berättar”.

Redan 2018 påbörjade Stadsmuseet ett ambitiöst projekt där 100 göteborgare från olika bakgrunder, åldrar, yrken och stadsdelar intervjuades för att fånga stadens mångfacetterade själ. Dessa personliga skildringar förstärktes visuellt genom fotografen Stefan Edetofts porträtt, tagna i miljöer som de intervjuade själva valt ut som betydelsefulla för dem.

Resultatet av detta arbete är en omfattande dokumentation som inte bara bevarar en bit av Göteborgs historia för framtida generationer utan också erbjuder en inblick i stadens själ vid en milstolpe i dess historia. Utställningen ”Göteborg berättar” ger en röst åt göteborgarnas tankar och känslor om sin stad, där de delar med sig av både de utmaningar och problem de upplevt samt sin djupa kärlek till Göteborg.

Vi på Avalon får dagligen möjligheten att interagera med både göteborgare och besökare. Denna utställning belyser den rika mångfald och samhörighet som gör Göteborg till en stad vi är stolta över att kalla vårt hem. Vi uppmuntrar alla våra gäster att ta del av dessa berättelser och låta sig inspireras av den gemenskap och historia som formar vår stad.

LÄS MER

Smaka på Göteborg

Göteborgs matkultur är en smältdegel av tradition och innovation, där lokala råvaror möter globala smaker. Utforska stadens gastronomiska landskap med våra rekommendationer – från mysiga kaféer och historiska pubar till prisbelönta restauranger. Upptäck varför Göteborg är en drömdestination för foodies.

GURRAS

Nära Avalon finner man en kulinarisk pärla värd att uppmärksamma – restaurangen Gurras. Denna charmiga etablering har snabbt blivit en favorit bland både lokalbefolkningen och besökare, tack vare sin unika förmåga att kombinera en avslappnad miljö med en matupplevelse utöver det vanliga.

Gurras står för en matfilosofi där kvalitet, närhet och säsongens bästa råvaror står i centrum. Menyn speglar en passion för det lokalt producerade, där varje ingrediens är noggrant utvald för att skapa rätter som inte bara mättar utan också berör. Här kan gästerna vänta sig en resa genom de svenska smakerna med en modern twist, där tradition möter innovation på ett sätt som överraskar och förtjusar.

Vi är stolta över att ha Gurras i vår närhet och rekommenderar varmt våra gäster att upptäcka denna skatt. Oavsett om du är på jakt efter en måltid som fängslar dina smaklökar eller en plats där du kan slappna av och ta in stadens atmosfär, är Gurras det självklara valet.

BOKA BORD

BARDOT

Inom gångavstånd från Avalon Hotel, i hjärtat av Göteborg, ligger Bardot – en pulserande bar och nattklubb som erbjuder en levande upplevelse av stadens nattliv. Med sin sofistikerade atmosfär och en välkomnande vibe är Bardot det perfekta valet för dem som söker en plats att starta kvällen med stilfulla fördrinkar och välsmakande snacks, eller för de som vill dansa natten lång till noggrant utvald musik.

Bardot skiljer sig från det traditionella middagskonceptet genom att fokusera på att skapa en social och energisk miljö där gäster kan njuta av en härlig samling cocktails och lätta tilltugg, utformade för att komplettera den unika upplevelsen av en kväll ute i Göteborg. Den eleganta baren och nattklubben är inspirerad av fransk glamour, vilket återspeglas i både inredning och den kosmopolitiska känslan som genomsyrar stället.

För gäster på Avalon Hotel som önskar utforska det lokala nattlivet, erbjuder Bardot en oemotståndlig kombination av kvalitet, komfort och underhållning. Det är en plats där man kan mingla, träffa nya människor och njuta av en avslappnad kväll med vänner eller kollegor

LÄS MER
X

BOKA RUM

Här kan du kvickt välja vilka datum ni ämnar att bo hos oss och efter att gjort era val presenteras ni med de rummen som är tillgängliga de datumen. Varmt välkomna.
Check In
Check Out
GÄSTER
1
Vänligen fyll i fälten ovan.