Äta & Dricka

Avalons lunch

VECKA 40
Veckans lunchrekommendation 195 kr
med sallad, bröd och smör
Serveras mellan 11:30-15:00
Vänligen notera att Avalon är en kontantfri restaurang.

  • Måndag

    Köttbullar med potatispuré, picklad gurka, rårörda lingon och gräddsås

  • Tisdag

    Långa med potatisstomp, blomkål, fänkål, rågbröd och sparrissås

  • Onsdag

    Stekt bröd med långkokt fläsk, picklad rödlök, jalapeños, pommes frites och aioli

  • Torsdag

    Smörstekt sej med potatis, hackat ägg, pepparrot, räkor och brynt smör

  • Fredag

    Nattbakat kalvlägg med potatispuré, svamp, sotad lök, haricots verts och rödvinssås

  • Serveras alltid med bröd och smör

    * Dagens kan serveras med ett ”lättare” tillbehörsalternativ för dig som önskar

  • Avalon trerätterslunch 425 KR

    • Hummersoppa med blomkål, äpple och krutonger
    • Dagens lunch eller valfri klassiker
    • Bakad choklad med havtornssorbet och inkokta björnbär
  • Förrätter

    • Hummersoppa med blomkål, äpple och krutonger 155 KR
      Löjrom från Vänern (40g), smörstekt toast, gräddfil, rödlök och citron 345:-
  • Huvudrätter

    • Caesarsallad med kyckling, rökt sidfläsk, äpple och parmesan 235 KR
    • Gravad lax med dillstuvad potatis och hovmästarsås 245 KR
    • Avalons räkmacka (160g) på hembakt maltbröd, ägg, majonnäs och citron 265 KR
    • VECKANS KLASSIKER 295:-
      Fisk och skaldjursgryta med tomat, fänkål, krutonger och aioli
  • Vegetariskt

    • Falafel med couscous, gurka, tomat, granatäpple och myntayoghurt 195 KR
  • Desserter

    • Bakad choklad med havtornssorbet och inkokta björnbär 95 KR
    • Dagens sorbet eller glass 45 KR
    • Valrhona chokladtryffel 45 KR