Avalons

À la Carte Meny

Läs vidare...

FÖRRÄTTER

  • Ostron 35 KR /styck
    Fine de claire från Normandie med schalottenlöksvinägrett och citron
  • Avalons snacks 195 KR
    med rökt nötmix, gruyère, charkuterier och picklad gurka med chilli&lime dip
  • Rostad pumpa 145 KR
    med sojamarinerad portabello, vassle, pumpafrö och brynt smör
  • Kalixlöjrom (MSC) 285 KR
    Sigillmärkt från Bröderna Persson. Serveras med smörstekt toast, gräddfil, citrongelé och rödlök
  • Svampsoppa 145 KR
    med svamp från Svartedalen, konfiterad griskind från Skåne, nyponcrème och inlagda lökar
  • Råbiff 155 KR
    På svenskt kalvinnanlår med kimchi grönsaker, sojamajonnäs, lime, koriander och chilirostade sesamfrön

VARMRÄTTER

  • Friterad rotselleri 225 KR
    med gräddkokt svartrot, rökta mandlar och hyvlad Comté
  • Smörstekt torskrygg (MSC) 275 KR
    med mandelpotatispuré, flowersprout, inlagt äpple, pistagenötter och blåmusselsås
  • Kryddstekt kummel (MSC) 275 KR
    med rostad blomkålscrème, stekt kejsarhatt och svampsky
  • Råbiff 265 KR
    Svenskt kalvinnanlår med kimchi grönsaker, sojamajonnäs, koriander, chillirostade sesamfrö samt Avalons pommes frites
  • Grillad oxrygg 325 KR
    med prästost potatis, bakade långbetor, inlagda svarta vinbär och svartvinbärsky
  • EFTERRÄTTER

  • Avalons crème brûlée 115 KR
    med rostad vit choklad och sorbet
  • Blåbär 125 KR
    Syrlig blåbärsorbet med granpannacotta, tallmaräng och granskottskaka
  • Havtorn 125 KR
    Havtornsorbet med Valrhona mjölkchokladcrème och hasselnötsflarn
  • Ost och sött
  • Avalons osttallrik 175 KR
    – Brie de meaux
    – Tomme d´aydius
    – Gruyère Corsé
    – Bleu des causses
  • Chokladtryffel 45 KR
  •  Avalons a lá Cartemeny, serveras måndag – lördag från klockan 17.00