Avalons

À la Carte Meny

Läs vidare...

FÖRRÄTTER

  • Ostron 35 KR /styck
    Fine de claire från Normandie med schalottenlöksvinägrett och citron
  • Avalons snacks 195 KR
    med rökt nötmix, gruyère, charkuterier och rostade rotfrukter med kumminmajonnäs
  • Grillad rödbeta 145 KR
    med rostat bovete, krassecrème och svarta vinbär
  • Sigillmärkt Kalixlöjrom 285 KR
    från Bröderna Persson. Serveras med smörstekt toast, gräddfil, citrongelé och rödlök
  • Svampsoppa 145 KR
    med svamp från Svartedalen, konfiterad griskind från Skåne, nyponcrème och inlagda lökar
  • Råbiff 155 KR
    på svenskt kalvinnanlår med kimchi grönsaker, sojamajonnäs, lime, koriander och chilirostade sesamfrö

VARMRÄTTER

  • Halstrad kummel 295 KR
    med kräftrisotto, pankofriterad havskräfta, glaserade morötter och krondillsås. MSC-märkt
  • Havsaborre 275 KR
    med blomkål, granatäpple samt kycklingsky smaksatt med saffran
  • Råbiff 265 KR
    Svenskt kalvinnanlår med kimchi grönsaker, sojamajonnäs, koriander, chillirostade sesamfrö samt Avalons pommes frites
  • Grillad oxrygg 325 KR
    Med oxsvanskokett,karljohansvamp från Svartedalen, svartkål och Madeirasky
  • Kroppkakor (veg) 225 KR
    Svampfyllda kroppkakor serveras med svamp från Östragärde, krasse, lingoncrème och brynt smör

  • EFTERRÄTTER

  • Avalons crème brûlée 115 KR
    med rostad vit choklad och sorbet
  • Hjortron 125 KR
    Hjortronsorbet med rosmarinkaka, punschgelé och färskostskum
  • Havtorn 125 KR
    Havtornsorbet med Valrhona mjölkchokladcrème och hasselnötsflarn
  • Ost och sött
  • Avalons osttallrik 175 KR
    – Brie de meaux
    – Tomme d´aydius
    – Gruyère Corsé
    – Bleu des causses
  • Chokladtryffel 45 KR
  •  Avalons a lá Cartemeny, serveras måndag – lördag från klockan 17.00