Avalons

À la Carte Meny

Läs vidare...

FÖRRÄTTER

  • Kalixlöjrom (50g)  275KR
    Sigillmärkt, fiskad av Dag Hjelte, serveras med smörstekt toast, gräddfil, citrongelé och rödlök
  • Syltad havtorn 135KR
    Med variation på morot, rostade solrosfrön, sojakräm och krasse (vegetarisk)
  • Pankofriterad havskräfta 145KR
    Från Skagerack med jordärtskocka, dill- och ättiksmulsion
  • Ostron 35KR/styck
    Fine de claire från Normandie med Chardonnayvinäger och citron
  • Skogsvampsoppa 165KR
    Med långbakad griskind, brynt smörkräm och syltade trattkantareller

VARMRÄTTER

  • Rostade rödbetor 225KR
    Med valnötsmjölk, körvel, krispig surdeg och friterad getost (vegetarisk)
  • Bakad fjällröding 245KR
    Odlad i Manglomaj, serveras med ostronsås, mandelpotatischips, havsalger och rökt forellrom
  • Tomatiserad Hummervelouté 295KR
    Med pocherad, krokfångad hälleflundra från Norska havet, halstrad pilgrimsmussla, panerad hummer, inlagda rotfrukter och aioli
  • Ekologisk urbenat kycklinglår 245KR
    Från Bosarp med svartrotspuré smaksatt med tryffel, stekt grönkål, flower sprout och Sauternessky
  • Kryddstekt kalvfilé 285KR
    Med rostad morotscrème, potatisrösti, kejsarhatt, karamelliserad lök, krispig kalvbräss och lagerbladssky

EFTERRÄTTER

  • Avalons osttallrik 155KR
    Dagens fyra ostar med bröd
  • Chokladtryffel 45KR
  • Avalons crème brulée  115KR
    Med  yuzosorbet
  • Blåbärssorbet 125KR
    Kardemummaglass, grangelé och enbärskaka
  • Hallon- och gräddfilsglass 135KR
    Chokladkräm, sesammaräng och älgört
  •  Avalons a lá Cartemeny, serveras måndag – lördag från klockan 17.00