Avalons

À la Carte Meny

Läs vidare...

FÖRRÄTTER

  • Kalixlöjrom (50g)  255KR
    Sigillmärkt, fiskad av Dag Hjelte, serveras med smörstekt toast, gräddfil, citrongelé och rödlök
  • Syltad havtorn 135KR
    Med variation på morot, rostade solrosfrön, sojakräm och krasse (vegetarisk)
  • Pankofriterad havskräfta 145KR
    Från Skagerack med jordärtskocka, dill- och ättiksmulsion
  • Ostron 35KR/styck
    Fine de claire från Normandie med Chardonnayvinäger och citron
  • Ostron 145KR
    Fine de claire från Normandie med tre olika smaksättningar 

VARMRÄTTER

  • Rostade rödbetor 225KR
    Med valnötsmjölk, körvel, krispig surdeg och friterad getost (vegetarisk)
  • Bakad fjällröding 245KR
    Odlad i Manglomaj, serveras med ostronsås, mandelpotatischips, havsalger och rökt forellrom
  • Tomatiserad Hummervelouté 295KR
    Med pocherad, krokfångad hälleflundra från Norska havet, halstrad pilgrimsmussla, panerad hummer, inlagda rotfrukter och aioli
  • Ekologisk kyckling 245KR
    Från Bosarp med puylinser, kantareller från Svartedalens naturreservat, svampsky, lökchips och svartrot 
  • Grillad hängmörad ryggbiffs ”tournedos” 285KR
    Hasselbackspotatis, silverlökssky, svartkål och stekt Karl Johansvamp

EFTERRÄTTER

  • Avalons osttallrik 155KR
    Dagens fyra ostar med bröd
  • Chokladtryffel 45KR
  • Avalons crème brulée  115KR
    Smultronsorbet och rostad vit choklad
  • Blåbärssorbet 125KR
    Kardemummaglass, grangelé och enbärskaka
  • Hallon- och gräddfilsglass 135KR
    Chokladkräm, sesammaräng och älgört
  •  Avalons a lá Cartemeny, serveras måndag – lördag från klockan 17.00